Doelgericht groeien binnen de commerciële rol

Ontwikkeling van professionals kan worden versneld door te focussen op die gebieden waar daadwerkelijk effectieve verbetering kan worden gerealiseerd. Wij bieden daar een effectief instrument voor aan: het ‘Commercieel-Talent-Assessment'. Dit assessment is gebaseerd op twee testen:

1. Het online ontwikkel-assessment

2. Een DNA analyse


Een goede basis voor professionele ontwikkeling

De uitkomsten van het assessment worden weergegeven in 5 dimensies en bepalen het commerciële talent en identiteit. Het beïnvloedt de manier waarop wij naar mensen kijken, hoe wij naar onze talenten kijken en hoe wij commerciële situaties beoordelen. Inzicht in die 5 dimensies maken ons bewust van voorkeursgedrag en vormt een goede basis voor professionele ontwikkeling.

De 5 commerciële dimensies zijn:

1. Opportunity Spotting
Altijd op zoek naar nieuwe en relevante business cases. Effectief omgaan met verschillende informatiebronnen en belangen. Weet een onderscheidend commercieel voorstel te doen. Houdt positionering en brandbuilding van de eigen organisatie altijd voor ogen.

2. Bonding: empathisch vermogen, verbinding maken met mensen
Maakt contact op persoonlijk niveau. Bewaakt onafhankelijkheid door eigen positie expliciet en duidelijk voor de ander te maken. Kan professionele afstand houden. Helpt anderen slagen. Heeft respect. Krijgt sponsors.

3. Influencing: doorziet formele en informele besluitvorming
Weet hoe stakeholders issues aanpakken. Anticipeert, schakelt en blijft aan zet. Blijft in contact met de DMU en creëert draagvlak. Zorgt dat alles is opgelijnd voor succes.

4. Boldness: voelt zich comfortabel om het gesprek aan te gaan
Kent zichzelf. Is een goede gesprekspartner zonder alles te weten. Laat mensen in hun waarde. Krijgt respect. Wordt gewaardeerd vanwege de natuurlijke manier van regie nemen/krijgen.

5. Thought Leaderschip: is een autoriteit door expertise en ervaring
Heeft een standpunt dat verschillende stakeholders inspireert en verbindt. Ontwikkelt zich doorlopend inhoudelijk. Draagt kennis over en maakt zijn ervaring herbruikbaar. Natuurlijke en minder natuurlijke talenten.

Het assessment wordt afgenomen door BrainCompass

De wetenschappers van dit instituut hebben dit assessment ontwikkeld op basis van 27 jaar wetenschappelijk onderzoek. Dit assessment brengt de commerciële talenten in kaart, zodat er een totaalbeeld ontstaat van de ontwikkelmogelijkheden.

Beerschot & Simons is een gecertificeerd partner van BrainCompass en gebruikt dit persoonlijke en biologische profiel om de natuurlijke en minder natuurlijke talenten van de trainees te ontwikkelen en effectueren.

Meer informatie over BrainCompass.


Ervaringen & referenties: