CONSULTATIVE LEADERSHIP ASSESSMENTS

Commercieel talent assessment en persoonlijke coaching.

Eerst even een vooroordeel wegnemen: Veel mensen hebben het idee dat je alleen duurzaam succesvol kunt zijn, als je dát talent inzet dat van nature bij je past.

Als dat waar is, zal je alleen die dingen moeten doen die in overeenstemming zijn met je talent of karakter. Vaak wordt er echter van professionals verwacht dat zij over méér competenties beschikken. Zeker als het takenpakket wordt uitgebreid. In dat geval is het interessant om de talenten, die vaak op de achtergrond wel aanwezig zijn, te verbeteren.

Commerciële ontwikkeling kan significant worden versneld door de inspanning te richten op díe gebieden waar effectieve verbetering kan worden gerealiseerd. Het online commerciele ontwikkel assessment geeft haarscherp inzicht in het ontwikkelpotentieel.

Een persoonlijke analyse van de score op vijf dimensies van het persoonlijk ‘commercieel’ profiel. Met dit persoonlijke profiel verkrijg je kennis en inzicht, hoe jouw natuurlijke en minder natuurlijke talenten verder ontwikkeld kunnen worden. De vijf dimensies zijn:

  1. Exploring: Focus op nieuwe mogelijkheden. Omzetgroei door acquisitie en het ontwikkelen van nieuwe business.
  2. Bonding: Relaties bouwen met klanten door persoonlijk contact. Geïnteresseerd zijn in klanten en bouwen aan loyaliteit.
  3. Influencing: Politiek handig en stressbestendig. Behendig in het bespelen van beïnvloeders, betrokkenen en beslissers en in staat om te schakelen waar nodig.
  4. Boldness: Weerbaar en zelfverzekerd om snelheid te houden in het verkooptraject. Commitment creëren en vragen naar de order.
  5. Toughtleadership: Een scherpe visie op het probleem en de oplossing ontwikkelen en deze uitdragen. Waardecreatie op strategisch en praktisch niveau.

Dit faciliteren wij aan de hand van een intake en twee coaching gesprekken. De rode draad van deze gesprekken zijn jouw leerdoelen, de uitkomsten van het assessment en de inzichten van de trainingsinterventie. Het programma is een reflectief en uitdagend proces dat je inzicht biedt in je latent en manifest talent en ontwikkelt datgene wat ertoe doet in een seniore rol en functie. Deelname aan dit programma zal jouw effectiviteit significant versnellen.

Het programma omvat drie unieke interventies:
  1. Intake gesprek m.b.t. commerciele werkveld en persoonlijke leerdoelen
  2. Online ontwikkel-assessment, uitgebreide persoonlijke rapportage en analyse van talenten en ontwikkelpunten.  
  3. Ontwikkel coaching: twee coaching gesprekken aan de hand van de uitkomsten van het ontwikkel-assessment en de leerdoelen.

 

Tarief

Het tarief voor dit assessment, inclusief feedback en ontwikkel-coaching, bedraagt € 1.250,- (excl btw).

Teambuilding

Het assessment zetten wij ook in om teambuilding vorm te geven. Het is ongelooflijk leerzaam en inspirerend om de uitkomsten van de individuele assessments te delen en te analyseren. Op deze manier krijg je een inkijkje in elkaars gedrag. Daarmee ben je in staat om rollen en taken veel beter te verdelen.

Vraag meer informatie aan

Samenwerking tussen BrainCompass en Beerschot & Simons

Het assessment wordt afgenomen in samenwerking met BrainCompass. De wetenschappers van dit instituut hebben dit assessment ontwikkeld op basis van 26 jaar wetenschappelijk onderzoek. Beerschot & Simons is een gecertificeerd partner van BrainCompass en gebruikt dit persoonlijke profiel om de talenten van de coachee en teams te ontwikkelen en effectueren.

BrainCompass heeft professionals van de volgende organisaties professioneel laten groeien aan de hand van het inzicht in hun biologische identiteit: ASR, Abbvie, Centraal Beheer Achmea, CED, Cisco, Dun & Bradstreet, ING, KPN, Medtronic, Nuon, Ordina, Robeco, Siemens, Stork en Unit4.