Customized trainingen - Consultative Selling

Op maat gemaakte trainingsinterventie die leidt tot een effectieve ontwikkeling van het commerciële team. Account-managers, (sales) consultants of samen, als één team. Met als resultaat, een aanmerkelijk effectievere verkoop-performance.
In het algemeen kan de Consultative Selling 2.0 methode worden overgebracht aan sales teams in twee interventies van 2 dagen. Voorafgegaan door een kick-off van een dagdeel om de verwachtingen te verhogen en het voorbereidende werk te bespreken. Daarnaast is er een borgingsmodule van een dagdeel. De trainees hebben hier een belangrijke taak om het geleerde vanuit de praktijk te presenteren aan het commerciële management.

Roadmap voor succes

De voorbereiding van de training dient in samenwerking met het commercieel management en, mogelijk de interne trainingsafdeling te gebeuren. Het doel is om bestaande methoden op te lijnen met de Consultative Selling 2.0 methodiek. Dit resulteert in het tailor-made Consultative Selling 2.0 handboek. Dit handboek is de rode draad bij de ontwikkeling en kan worden gebruikt bij de coaching en borging van de Consultative Selling 2.0 methode.

Resultaat van de interventie 

Getrainde professionals hebben een grondige kennis van de structuur van een verkoopgesprek. Ze zijn in de regie van het besluitvormingsproces. Ze weten waar ze naartoe willen en wat ze willen bereiken op ieder moment van het gesprek. Ze beschouwen niets als vanzelfsprekend en zijn gefocust op commitment, terwijl ze zoveel mogelijk proberen door te dringen tot de behoeften van de klant. Deze willen ze inzichtelijk hebben voordat ze oplossingen aanbieden. Op die manier zijn ze in staat om de waarde van de propositie volledig helder te maken.

Beerschot & Simons faciliteert teams bij effectief samen werken

Onze tailor-made sessies vinden plaats in onze eigen prachtige trainingslocatie op de Drentse heide. Prachtig verscholen tussen de bossen en akkers ligt Ruimte & Rust: onze eigen inspirerende locatie met alle mogelijkheden om aan een team te werken: - Feedback oefeningen - Samen koken in de teamkeuken - Een kookworkshop van een professionele kok - Mountainbiken onder begeleiding - Goede gesprekken bij de houtkachel of het kampvuur - Teampizza's bakken in de houtgestookte oven of een BBQ. Kijk hier voor meer informatie over onze accommodatie.