Crucial Questions

‘Oh Yeah, I have one more question…..’

(Peter Falk as Columbo)

Masterclass over de uitdagende ‘Socratische vraagtechniek’ om antwoorden te krijgen die cruciaal zijn voor de relatie, om inzicht te krijgen in het landschap van de klant en die voortgang bieden.

Het is best lastig om vragen te stellen die de ander diep laten nadenken over zijn eigen kennis, denkbeelden of aannames. Het betekent dat je bereid moet zijn om de mogelijke confrontatie aan te gaan over die zaken die de ander mogelijk wel weet, maar niet direct kan of wil vertellen. Dat kan voor velen een belemmering zijn. Toch weten we dat ‘cruciale informatie’ jou een voorsprong geeft bij het gunnen van de order.

Daar gaat deze masterclass over. Verfijnde inzichten en technieken om de ander, de klant, te laten nadenken en die antwoorden te laten geven die je nodig hebt om een goed beeld te krijgen van de problematiek en de besluitvormingsprocessen. Vaardigheden die je bij de bron van de antwoorden brengen.

Tijdens deze masterclass worden 8 praktische onderwerpen behandeld en getraind:
1. Jouw senioriteit wordt bepaald door de kwaliteit van de vragen die je stelt.
2. De psychologie achter de Socratische vraagtechniek.
3. Hoe overwin ik het spanningsveld tussen praten, luisteren en inleven.
4. Praktische vraagstructuur om de dynamiek en effecten van het probleem te verkennen.
5. Neem geen genoegen met een vaag antwoord, ga naar de bron van de antwoorden.
6. Hoe kan je de ander intensief laten nadenken over zijn eigen percepties, kennis en aannames.
7. Hoe hou je slim de regie in het gesprek terwijl de klant dat ook wil.
8. Waarom Peter Falk, in zijn rol als Columbo, altijd de goede antwoorden kreeg.

Deze technieken leer je in deze Masterclass!

Na het volgen van deze Masterclass ben je in staat om aan de hand van deze slimme en effectieve psychologische technieken veel meer in de regie van het gesprek te zijn en ‘cruciale’ vragen te stellen. Subtiel en toch krachtig.

Deelnemers profiel

Deze Masterclass is met name bestemd voor professionals die het belangrijk vinden om in de regie te zijn van de gesprekken en willen weten wat de ander beweegt.

Data

25 juni, van 9.00 tot 17.00 uur

4 september, van 9.00 tot 17.00 uur

Trainingslocatie

Deze masterclass vindt plaats op een locatie centraal in Nederland.

Investering

Deze masterclass vindt plaats voor groepen tot maximaal 12 personen. De investering bedraagt € 750,-. De kosten zijn exclusief btw en inclusief food/beverage.

Curriculum

Deze Masterclass vormt een zelfstandig onderdeel van een curriculum. Er zijn nog 2 dagtrainingen die je na deze dag kunt volgen. Uiteindelijk heb je een complete salestraining Consultative Selling Skills gevolgd.