Consultative Selling 2.0

Uitdagende trainingsinterventie voor professionals in de dienstverlening en B2B markt.

Consultative Selling 2.0 legt de focus op het toevoegen van waarde en het realiseren van een gezamenlijke kwalificatie (co-kwalificatie). Als basis voor de salesdialoog.

Verkopen is waarde toevoegen en beïnvloeden

Geen focus op offertes, maar sturen op waarde en commitment met betrekking tot de co-kwalificatie en voortgang. Consultative Selling 2.0 gaat over het (positief) beïnvloeden van processen. Om tot de beste oplossing, gunning én resultaat te komen.

Voor wie?

Deze training is bestemd voor professionals die meer commercieel resultaat willen behalen. Zoals accountmanagers en (pre-sales) consultants in de dienstverlening of B2B markt. De aanpak is op HBO+ niveau en richt zich specifiek op het verkopen van mature dienstverlening: het is uitdagend, innovatief en praktisch.

Een krachtige roadmap voor succesvol verkopen

De mastertraining is een krachtige roadmap voor een op waarde gebaseerde verkoopdialoog. Met drie belangrijke tools om beter en effectiever te verkopen:

1. De ‘Trusted Advisor Spirit’: een drijvende kracht om vanuit de juiste inzichten en attitude naar het verkoopproces te kijken. De focus ligt op 'klantschap' in plaats van 'meesterschap'.

2. Effectief structuren en inzichten verkrijgen om de regie te hebben over het verkoopproces. Met de vervolgstappen goed in beeld.

3. ‘Crucial Commercial Skills’ voor ‘consultative performance’: de laatste inzichten om op alle gebieden van de commerciële communicatie uitstekend te performen.

8.4

Score voor Beerschot & Simons na 69 ervaringen.

  • "Zeer aan te bevelen! Ik reageer laat daar ik eerst het bewijs wilde ervaren van de aanpak van Toine. De eerste deal is binnen en wat voor 1, we gaan voor een grote zorgverzekeraar een geweldige game ontwikkelen. Mn oude aanpak (zo snel mogelijk naar offerte) had zeker niet gewerkt in deze, de aanpak van Toine des te meer. Door het toepassen van crucial questions en meer mensen van de prospect te betrekken (ipv direct offreren en closen) worden we meer gezien als gelijkwaardige partner. De uiteindelijke besluitvorming was slechts een formaliteit.... Dank Toine! "
  • "Erg tevreden over de training. De stof en het niveau van de training sloot aan bij mijn verwachting. Als je denkt dat je alles weet van Sales zou ik deze mensen toch willen vragen om de training te gaan volgen. Je leert namelijk altijd! Het stellen van de juiste vragen, het doorvragen en het hebben van een eigen visie zijn hele concrete voorbeelden die ik direct kan toepassen in mijn huidige manier van werken. En op de langere termijn zie ik zeker kansen om de hele methodiek in te voeren bij de organisatie waarvoor ik werk. Kortom, zeer geslaagd! "
  • "Toine is een zeer ervaren trainer die niet alleen theorie behandeld maar ook in gaat op de praktijk. Hierdoor is het voor mij makkelijker om de opgedane lesstof toe te passen in eigen praktijksituaties. Ik heb veel geleerd. Tevens waren alle randzaken zoals eten/drinken/overnachting perfect geregeld. Aanrader! "
  • "Het waren 2 zinvolle dagen waarin we op een plezierige manier met onszelf werden geconfronteerd. Altijd goed om de spiegel even te zien maar nog mooier om tools te krijgen hoe het ook kan of om zaken vanuit een ander perspectief te benaderen. Ik heb hier weer mooie dingen uit kunnen halen om mee aan de slag te gaan en mezelf te verbeteren. "
  • "Ik heb goede ervaringen met Toine als trainer. Duidelijke manier van overbrengen in een heerlijke ontspannende omgeving. Beter dan in een klaslokaal te zitten. Toine bedankt en ik ga het geleerde zeker in praktijk brengen"
  • "Zeer nuttige training die enorm gaat helpen in het verkoopproces maar ook zeker in andere situaties. Duidelijke structuur om je aan vast te houden en voldoende praktijkoefeningen om de grootste verbeterpunten in kaart te brengen. "
  • "Zeer tevreden over training en faciliteiten. Toine weet op zijn onnavolgbare wijze je te prikkelen creatief om te gaan met de geboden lesstof zonder daar je eigen identiteit in te verliezen. Cursus is een aanbeveling voor iedere consultant."
  • "Vooraf had ik mij niet goed ingelezen in de training omdat ik door mijn zeer beperkte sales ervaring heb besloten me te laten verrassen. Ik vond de uitleg van Toine zeer helder en heb hem ervaren als een zeer scherpe, doortastende trainer. Je voelt zijn ervaring en meesterschap. Het model wat wij geleerd hebben zal mij zeker gaan helpen in toekomstige sales processen. Hier zal ik nog vaak op terug vallen. Wel heb ik behoefte aan concretere tools die ik kan inzetten, waarvan ik weet dat ik ze kan vinden in de vervolgtraining. Al met al een training die ik eenieder kan aanraden."
  • "Geweldige training. Heel veel praktijk gerichte cases behandeld. Toine stuurt en coached op alle vaardigheden die nodig zijn voor een goed verkoopproces. De eigen traininglocatie in Drenthe is perfect voor deze training."
  • "Door de compacte omvang van de groep heb ik de training als intensief ervaren. de oefeningen sluiten goed aan bij de praktijk. De technieken zijn inmiddels al in praktijk gebracht. Mooie training!"
Deel je ervaring

Modules

De training Consultative Selling 2.0 bestaat uit twee modules van ieder twee dagen, die aansluitend of los van elkaar kunnen worden gevolgd.

1. Met de Structure module wordt een effectieve en praktische structuur aangereikt, die de commerciële professional in staat stelt aanmerkelijk effectiever de regie te voeren over het verkoopproces. De module start met een intakegesprek met elke trainee.

2. De Practicum module reikt vaardigheden aan (en oefent deze) om in alle fasen van het commerciële gesprek effectief te handelen. Elke trainee gaat, naast het algemene programma, aan het werk met eigen leerdoelen. En worden daarbij begeleid en gecoacht.

‘Persoonlijke Talent Ontwikkel-Assessment’

Deze test geeft aan op welke gebieden van de commerciële communicatie, de trainee zich nog verder moet ontwikkelen. Het is de ideale start van een Consultative Selling 2.0 traject.Ervaringen & referenties: