Teambuilding-Assessment

Het sales- en consulting team, gezamenlijk verantwoordelijk voor het commercieel succes. Een persoonlijk-commercieel-talent assessment als inspirerende basis om een sterk commercieel team te ontwikkelen.

Commerciële ontwikkeling kan significant worden versneld door de inspanning te richten op díe gebieden waar bij de teamleden effectieve verbetering kan worden gerealiseerd. Deze teambuilding module mét een online commerciële ontwikkel assessment geeft haarscherp inzicht in het succes potentieel.

Een persoonlijke- en team analyse van de score op vijf dimensies van het ‘commercieel’ profiel. Dit persoonlijke profiel geeft kennis en inzicht, hoe de natuurlijke en minder natuurlijke talenten van de teamleden verder ontwikkeld kunnen worden.

De vijf dimensies zijn:

  1. Exploring: Focus op nieuwe mogelijkheden. Omzetgroei door acquisitie en het ontwikkelen van nieuwe business.
  2. Bonding: Relaties bouwen met klanten door persoonlijk contact. Geïnteresseerd zijn in klanten en bouwen aan loyaliteit.
  3. Influencing: Politiek handig en stressbestendig. Behendig in het bespelen van betrokkenen, beïnvloeders en beslissers en in staat om te schakelen waar nodig.
  4. Boldness: Weerbaar en zelfverzekerd om snelheid te houden in het verkooptraject. Commitment creëren en vragen naar de order.
  5. Toughtleadership: Een scherpe visie op het probleem en de oplossing ontwikkelen en deze uitdragen. Waardecreatie op strategisch en praktisch niveau.

Dit assessment zetten wij in om teambuilding vorm te geven. Het is ongelooflijk leerzaam en inspirerend om de uitkomsten van de individuele assessments te delen en te analyseren. Op deze manier krijg je een inkijkje in elkaars gedrag en de sterkten en zwakten van het team. Daarmee ben je in staat om rollen en taken veel beter te verdelen.

Samenwerking tussen BrainCompass en Beerschot & Simons

Het assessment wordt afgenomen in samenwerking met BrainCompass. De wetenschappers van dit instituut hebben dit assessment ontwikkeld op basis van 26 jaar wetenschappelijk onderzoek. Beerschot & Simons is een gecertificeerd partner van BrainCompass en gebruikt dit persoonlijke profiel om de talenten van de teamleden te ontwikkelen en effectueren.