Consultative Selling Rehearsal voor Teams

Hoe krijg je de regie over en impact op het advies/verkoopgesprek?

Verkoopgesprek coaching

Consultative Selling Rehearsal voor Teams

Praktische structuur om uw commerciële gesprekken met meer impact te voeren

Tijdens deze live webinars wordt er gewerkt aan de hand van een praktische analysemethode, voorbeelden van Crucial Questions en een effectieve opportunity assessment. We gebruiken voorbeeldcases en veel oefeningen.

Consultative Selling Rehearsal, een logisch vervolg op de inzichten van Structure

Deze training bestaat uit twee praktische, live webinars om de Consultative Selling Structure te implementeren. Tijdens deze webinars leert u hoe u de regie kunt krijgen op het commerciële gesprek. Er wordt intensief geoefend met de effectieve SUPERB analyse methode. Tevens geven we u veel voorbeelden van het stellen van goede vragen, waarmee u de haalbaarheid van de order goed kunt inschatten, zonder dat u een ‘gratis consult’ weg geeft. We doen deze live webinars voor kleine groepen van maximaal 6 mensen, waardoor er ruimte is voor effectieve interactie.

Verhoog uw impact op het verkoop- adviesgesprek

Tijdens Consultative Selling Rehearsal leert u een praktische analysestructuur om de commerciële adviesgesprekken veel bewuster en met meer impact te voeren:

  • Voer uw commerciële adviesgesprek bewuster
  • Leer gebruik maken van de effectieve SU|PER|B analysestructuur
  • Verhoog uw adviesimpact door betere vragen te stellen
  • Praktisch stappenplan om waarde aan te tonen
  • Kwalificeer de lead met het ‘opportunity assessment’

Verkopen als een ‘trusted advisor’ i.p.v. ‘leuren langs de deuren’

Als consultant of dienstverlener wilt u de commerciële en adviesgesprekken op een zo effectief mogelijke manier voeren. Echter, zonder een gestructureerde gespreksaanpak zult u veel informatie missen tijdens het gesprek en kunt u zich niet onderscheiden als ‘Trusted Advisor’. De Consultative Selling gespreksstructuur, die wij tijdens deze training behandelen, is essentieel om tijdens uw gesprekken in te zetten. Het zal u helpen om veel meer in de regie te zijn van het gesprek. Daardoor zult u op een effectieve manier die informatie verkrijgen die u nodig heeft om inzicht te krijgen in de achtergronden van het probleem van de klant en de haalbaarheid van de deal.

Krijg meer regie op het commerciële adviesgesprek

Deze online training geeft u inzicht, oefeningen en tools voor de gespreksstructuur van Consultative Selling:

  • Hoe voorkom ik dat ik te routinematig in het gesprek zit?
  • Welke belangrijke informatie moet ik boven tafel halen?
  • Hoe voorkom ik dat ik te snel met oplossingen kom?
  • Hoe weet ik zeker dat ik alle benodigde informatie heb?
  • Hoe hou ik de regie in het gesprek zonder opdringerig over te komen?

Door het toepassen van de Consultative Selling gespreksstructuur, zult u veel meer in de regie zijn van uw commerciële adviesgesprekken. Dit levert veel meer informatie op over de achtergrond van de klant en de haalbaarheid van de opportunity. Daardoor zult u de vervolgstappen met meer commitment van de klant kunnen maken en kunt u de waarde van het advies en de propositie effectief aan de klant aantonen.

Voor wie ontwikkeld

Deze praktische training is het logische vervolg op onze training Consultative Selling Structure, waarin de theorie wordt uitgelegd. Deze training is ontwikkeld voor salesmanagers, (pre-sales) consultants en projectmanagers in de dienstverleningen b2b markt. Zij acteren op een complex commercieel speelveld waar het belangrijk is om de waarde van het advies en de propositie goed aan te tonen om de continuïteit te waarborgen.

󰅂

Deel deze training

Consultative Selling Rehearsal voor Teams

Praktische structuur om uw commerciële gesprekken met meer impact te voeren

Tijdens deze live webinars wordt er gewerkt aan de hand van een praktische analysemethode, voorbeelden van Crucial Questions en een effectieve opportunity assessment. We gebruiken voorbeeldcases en veel oefeningen.

No items found.
Meld je aan
Download de folder
Download