Consultative Selling: de Structure module

Kom in de regie van het verkoopproces en krijg grip op de besluitvormers.
Doelstelling

De doelstelling van deze training is het aanreiken van nieuwe inzichten en een effectieve, praktische structuur. Die structuur stelt je in staat om aanmerkelijk effectiever de regie te voeren over het verkoopproces.

De module geeft inzicht in een aantal belangrijke succescriteria:

  1. Hoe creëer je een op waarde gebaseerde verkoopstructuur?
  2. Hoe kan je snel en effectief de dynamiek van het probleem ontdekken?
  3. Hoe krijg je de regie in het besluitvormingsproces?
  4. Hoe krijg je grip op de belangrijkste beïnvloeders en beslissers?
  5. Hoe kan je effectief een platform beheersen, om waarde aan te tonen?
  6. Hoe ontwikkel je een goede visie op de waarde van jouw propositie?
 
Resultaat van de training

De trainingsaanpak leidt tot een effectieve ontwikkeling van de structurele kennis, attitude en vaardigheden. Je zult meer in de regie zijn van het verkoopproces en verkoopgesprek. Dit wordt gegarandeerd door 3 didactische kenmerken:

  1. de inhoudelijke inzichten en structuren;
  2. de inspirerende, realistische manier van overdracht en oefening;
  3. de praktische aanpak, gericht op de dagelijkse praktijk van de trainees. 
 
Voor wie bestemd?

De Consultative Selling Structure aanpak is met name bestemd voor salesmanagers en (pre-sales) consultants die werken in de dienstverlening en b2b markt. Zij acteren in een complexe verkoopomgeving waar het belangrijk is om de waarde van de propositie goed te kunnen aantonen.

Trainingslocatie

De trainingen vinden plaats voor kleine groepen in de eigen trainingsaccommodatie van Beerschot & Simons in Drenthe. Tussen de akkers en boswachterijen is de stilte ‘oorverdovend’ en wordt er onder ideale omstandigheden gewerkt aan het ontwikkel- en leerproces. Kijk hier voor meer info over de accommodatie.

Investering

De investering bedraagt € 2.450,- voor een complete module van 5 dagdelen, plus 1 intakegesprek en een evaluatiegesprek met de trainer. De kosten zijn inclusief overnachting en food/beverage. Exclusief BTW.

Deelname aan deze training geeft je het recht om een ‘Commercieel Talent Assessment’ uit te voeren op onze kosten. Dit is een online assessment en geeft inzicht in jouw performance op 5 belangrijke gebieden van commerciële consultancy vaardigheden. Met dit persoonlijke profiel krijg je meer kennis en inzicht hoe je jouw talenten verder kunt ontwikkelen of inzetten, zodat je doelgericht kunt groeien binnen je professionele rol. Als je je binnen een jaar inschrijft voor zowel onze training Consultative Selling Structure, als de training Socratische Gesprekstechnieken, heb je, naast het assessment, ook recht op 10 % reductie over de beide modules.

Kijk hier voor meer informatie aan over dit Commercieel Talent Assessment.

Ervaringen

Kijk hier voor ervaringen van onze deelnemers.

Geplande trainingsdata

Deze training is volgeboekt!
Ruimte & Rust / 6 Pers. / € 2.450 Aanmelden