Het 'Agile-Salesteam'

Het 'Agile-Salesteam'. Het totale commerciƫle team, samen behendig, lenig en transparant inspelen op het besluitvormingsproces van de klant.
Verkopen benaderen als 'Agile' projectmanagement.

Het Agile verkoopproces is een geregisseerd ‘co-kwalificatie’ proces dat samen met de klant, voorafgaand aan de offerte, in transparante stappen door sales én consulting wordt uitgevoerd. Het doel van dit proces is de requirements van de klant evalueren waardoor de voorgestelde oplossingen beter aansluiten bij wat de klant echt nodig heeft.

Het team dat betrokken is bij het verkoopproces en een Agile aanpak hanteert, gaat ervan uit dat de omstandigheden tijdens het kwalificatie- of inkoopproces zullen veranderen. Sterker nog, ze gaan dat initiëren, activeren en uitdagen. Dat zorgt ervoor dat het eindresultaat beter wordt.

Samen in de regie van het resultaat

De Teamtraining ‘Het Agile Salesteam’ is interessant voor professionals, consultants, salesmanagers en projectmanagers die samen werkzaam zijn in het complexe verkooplandschap van b2b sales, dienstverlening en consultancy. In de kern komt het erop neer dat het ‘Selling-Team’ in nauwe samenwerking met het ‘Buying-Team’ van de klant de ‘beste oplossing’ kwalificeert. Dat betekent dat er een effectief kwalificatie stappenplan met de klant wordt afgesproken om tot die beste oplossing te komen


De trainer Antoine Simons

Simons werkte de afgelopen jaren aan een effectieve verkoopaanpak voor bedrijven en professionals die actief zijn in het interessante verkooplandschap van mature dienstverlening. Daar waar de besluitvormingsprocessen diffuus zijn, de DMU lastig te beïnvloeden is en waar de waarde van de diensten effectief aangetoond dient te worden om concurrentie voordeel te behalen. Hij analyseerde duizenden verkoopsituaties op hun effectiviteit en ontwikkelde vanuit die ‘lost-deal-cases’ een praktische en effectieve verkoopstrategie.