Wat is Consultative Selling?

Beerschot & Simons heeft in 1988 de Consultative Selling Methode vanuit Amerika naar Nederland gehaald en doorontwikkeld voor dienstverleners. De trainingsaanpak is specifiek gericht op het werkveld van commerciële engineers, consultants en bijvoorbeeld projectmanagers. Zij krijgen een structuur, kennis en vaardigheden aangereikt, om meer in de regie te zijn van de commerciële processen en resultaten.

Niet verkopen maar stapsgewijs waarde aantonen

Geen focus op een vroegtijdige pitch, demo of offerte, maar samen met de klant toewerken naar de beste oplossings-opties voor zijn probleem. Vanuit die uitgangspositie kom je tot de beste oplossing én tot een optimale gunning.

Geen trucje, maar een attitude, kennis en kunde

Dit vereist een ‘waarde’ focus, een effectieve gespreksstructuur en vaardige skills, waarbij de professional de kennis en vaardigheid moet hebben om relaties op te bouwen en commitment te verkrijgen. Acteren op dit niveau zal de senioriteit van de dienstverlener significant ondersteunen.

Naast onze trainingen met open inschrijving, bieden wij ook tailor-made Consultative Selling trainingen aan.

Welke training is geschikt voor mij?

We kijken graag samen met u welke training het beste bij u past. Neem hiertoe contact met ons op middels onderstaande button.

Neem contact met mij op
󰅂