DNA Talent Assessment

Haal het maximale uit jezelf

Verkrijg meer kennis en inzicht hoe je jouw talenten verder kunt ontwikkelen of inzetten, zodat je doelgericht kunt groeien binnen je professionele rol.

Eerst even een vooroordeel wegnemen: Veel mensen hebben het idee dat je alleen duurzaam succesvol kunt zijn, als je dát talent inzet dat van nature bij je past.

Als dat waar is, zal je alleen die dingen moeten doen die in overeenstemming zijn met je talent of karakter. Vaak wordt er echter van professionals verwacht dat zij over méér competenties beschikken. Zeker als het takenpakket wordt uitgebreid. In dat geval is het interessant om de talenten, die vaak op de achtergrond wel aanwezig zijn, te verbeteren.

Commerciële ontwikkeling kan significant worden versneld door de inspanning te richten op díe gebieden waar effectieve verbetering kan worden gerealiseerd. Het DNA talent assessment geeft haarscherp inzicht in dit ontwikkelpotentieel.

Een persoonlijke analyse van de score op vijf dimensies van het persoonlijk ‘commercieel’ profiel. Met dit persoonlijke profiel verkrijg je kennis en inzicht, hoe jouw natuurlijke en minder natuurlijke talenten verder ontwikkeld kunnen worden. De vijf dimensies zijn:

  1. Focus: Het zien van kansen die anderen niet zien en het herkennen van het juiste moment om in te spelen op veranderingen in de omgeving. Nieuwe initiatieven durven ontplooien.
  2. Bonding: Relaties bouwen op basis van vertrouwen en genegenheid. Verbonden zijn, maar tegelijkertijd kritisch en autonoom kunnen zijn als de situatie daarom vraagt.
  3. Influencing: De belangen van anderen goed kunnen inschatten en hierop inspelen. Aandacht voor het tactische spel, situationeel handelen en draagvlak creëren met behoud van authenticiteit.
  4. Boldness: Handelen, maar ook denken. Beslissingen durven nemen en snelheid behouden in besluitvormingsprocessen.
  5. Thought Leadership: Contextuele intelligentie. Bekend staan als kennispartner binnen de organisatie door kennis met wijsheid te combineren. Verbinding realiseren tussen afdelingen door out-of-the-box te denken.

Uitgebreide persoonlijke rapportage

Het assessment bestaat uit een DNA analyse (facultatief) en een wetenschappelijk gevalideerd online assessment. Tezamen vormt dit een persoonlijke analyse van jouw score op de 5 hierboven genoemde dimensies van commercieel succes. Daarnaast geven de uitkomsten een beeld van jouw ontwikkeling in het professionele bestaan. Hiervan wordt een rapport samengesteld met een duidelijke uitleg hoe je de resultaten kunt interpreteren.

Investering

Dit assessment wordt kosteloos aangeboden aan deelnemers van de training Consultative Selling Skills.

Samenwerking tussen BrainCompass en Beerschot & Simons

Het assessment wordt afgenomen in samenwerking met BrainCompass. De wetenschappers van dit instituut hebben dit assessment ontwikkeld op basis van 26 jaar wetenschappelijk onderzoek. Beerschot & Simons is een gecertificeerd partner van BrainCompass en gebruikt dit persoonlijke profiel om de talenten van de coachee en teams te ontwikkelen en effectueren.

BrainCompass heeft professionals van de volgende organisaties professioneel laten groeien aan de hand van het inzicht in hun biologische identiteit: ASR, Abbvie, Centraal Beheer Achmea, CED, Cisco, Dun & Bradstreet, ING, KPN, Medtronic, Nuon, Ordina, Robeco, Siemens, Stork en Unit4.

Welke training is geschikt voor mij?

We kijken graag samen met u welke training het beste bij u past. Neem hiertoe contact met ons op middels onderstaande button.

Neem contact met mij op
󰅂