Train the Trainer in de Consultative Selling Methodiek

Het Consultative Selling Institute heeft de opleiding tot gecertificeerd ‘Consultative Selling Trainer’ ontwikkeld. Een praktische opleiding, bestemd voor commercieel managers, die deze beproefde methode effectief en professioneel willen overdragen aan hun teams.

Uw eigen Consultative Selling Strategie

De Consultative Selling Methode is nu doorontwikkeld tot uw eigen bedrijf-strategisch instrument en is beschikbaar gekomen voor commercieel managers. De methode is vastgelegd in een Consultative Selling Manual dat fungeert als handboek voor de trainingen, die de trainee zelf binnen het bedrijf gaat organiseren. De opleiding tot gecertificeerd ‘Consultative Selling Trainer’ is ontwikkeld door Hans Bergmans en Toine Simons.

Het lerende salesteam

Deze opleiding is bestemd voor ervaren commercieel managers die zich willen bekwamen in het effectief overdragen van de Consultative Selling methodiek. Op deze manier ontstaat er een ‘continue lerend salesteam’.

De manager kan het Consultative Selling concept door-ontwikkelen naar de eigen praktijk en onderhouden bij het commerciële team tijdens salesmeetings en klantenbezoek. De functie van de commercieel manager krijgt op deze manier een nieuwe dimensie en een extra toegevoegde waarde voor het bedrijf.

Grote voordelen in de praktijk

Sales trainingen hebben een beperkt effect op de langere termijn. Consultative Selling Trainer biedt hiervoor de oplossing. Wat zijn de voordelen van een eigen commerciële bedrijfstrainer?

  • Eenheid en praktische toepassing Consultative Selling aanpak, intern gewaarborgd.
  • Tailor made aanpak door combinatie van branchekennis en Consultative Selling.
  • Coaching en training worden ingetraind tijdens salesmeetings en klantbezoeken.
  • Borging middels onderlinge communicatie en motivatie binnen het team.
  • Trainen kost op die manier geen extra tijd en werkt dus ook kostenbesparend.
  • Functie commercieel manager krijgt een extra toegevoegde waarde voor het bedrijf.
  • Monitoring van de Key-Performance-Indicators in uw CRM systeem.
  • Eenheid in aanpak, geen mode/hype/trendgevoelige trainingen meer nodig.


Waarom dit praktisch initiatief?

Consultative Selling is een bewezen goede methode binnen de wereld van B2B verkoop. Wil je de structuur van de Consultative Selling methodiek met succes in de praktijk brengen, dan is het van belang dat de structuur is vastgelegd in het verkoopproces van de organisatie. Daarnaast dienen de professionals regelmatig hun vaardigheden te oefenen. Om de borging te realiseren is, naast initiële training, ook veel coaching en begeleiding nodig.


Trainingen die door bureaus worden uitgevoerd hebben een beperkt effect op de langere termijn. Zeker bij grotere organisaties. Dit wordt veroorzaakt doordat de algemene en vaak gedateerde inhoud van de training, onvoldoende aansluit bij de praktijk en problematiek van de opdrachtgever. Ook is er nauwelijks borging en coaching om de inzichten te verankeren.


Toine Simons, Consultative Selling specialist en Hans Bergmans, specialist in didactische trainingsvormen hebben dit train the trainer programma ontwikkeld vanuit de visie dat duurzame ontwikkeling van sales teams continue aandacht vereist. De ervaringen die zij hebben opgedaan in meer dan 30 jaar trainerschap, hebben zij nu gecombineerd tot deze praktische methodiek. Hiermee krijgen bedrijven toegang tot een instrument waarmee men het eigen salesteam duurzaam kan trainen en coachen.

Welke training is geschikt voor mij?

We kijken graag samen met u welke training het beste bij u past. Neem hiertoe contact met ons op middels onderstaande button.

Neem contact met mij op
󰅂