Het Socratisch Salesgesprek

Doelstelling

De doelstelling van deze training is: het aanreiken en oefenen van de beste en meest actuele vaardigheden, die de professional in staat stelt om tijdens alle fasen van het commerciële/advies gesprek de regie te hebben en effectief te handelen. Regie betekent dat je verantwoordelijk bent voor de structuur van het gesprek, de kwaliteit van het contact, én de inhoud van het gesprek.

Socratisch gespreksmodel

Van groot belang hierbij is de manier waarop vragen worden gesteld en informatie wordt verzameld. Hiervoor gebruiken wij het Socratisch gespreksmodel. Een zeer effectieve methodiek om de ander diep te laten nadenken over de eigen problematiek en issues, aannames en percepties. Bij het Socratisch gespreksmodel worden er 3 interventie niveaus gehanteerd waarmee je op effectieve wijze de regie van het gesprek kunt verkrijgen. Daar wordt tijdens de training diep en intensief mee geoefend:

Faciliteren
Ruimte geven aan de ander om te onderzoeken welke diepere, grotere, achterliggende ideeën er verscholen liggen achter de mogelijke werkelijkheid. Scherpe focus op het hier en nu en het maken van rapport en contact. Crucial Questions: 360 graden informatie vaardigheden. De bron van de antwoorden onderzoeken.

Activeren/Argumenteren
Dit gaat over ruimte nemen. Het presenteren van punten die de ander laat nadenken over zaken die hij niet direct voorhanden heeft. Daarnaast, technieken om kort en effectief de eigen ideeën en propositie weer te geven en te presenteren.

Challengen
Spoor tegenstellingen op en zaken die in eerste instantie niet logisch klinken. Omgaan met bezwaren en onderhandelen. Realiseren van commitment voor kwalificatie, voortgang of ‘close’.

Deelnemers profiel

Deze 2-daagse training is bestemd voor trainees die Consultative Selling Structure hebben gevolgd en deze inzichten in de praktijk willen oefenen. Daarnaast is deze training ook voor consultants, project managers en adviseurs die hun commerciële consulting skills verder willen aanscherpen.

Data

8 & 9 oktober
9 & 10 mei 2019
1 & 2 juli 2019

Trainingslocatie

De trainingen vinden plaats voor kleine groepen in de eigen trainingsaccommodatie van Beerschot & Simons in Drenthe. Tussen de akkers en boswachterijen is de stilte ‘oorverdovend’ en wordt er onder ideale omstandigheden gewerkt aan het ontwikkel- en leerproces. Kijk hier voor meer info over de accommodatie.

Investering

  • De investering bedraagt € 2.200,- per tweedaagse module. De kosten zijn exclusief btw en inclusief overnachting en food/beverage.
  • Als je je inschrijft voor zowel onze training Consultative Selling Structure, als het Socratisch Salesgesprek, krijg je er gratis het ‘Persoonlijke Talent Ontwikkel-Assessment met DNA-analyse’ bij. Met dit persoonlijke en biologische profiel krijg je meer kennis en inzicht hoe je jouw natuurlijke talenten verder kunt ontwikkelen of inzetten. Dit zodat jij doelgericht kunt groeien binnen jouw professionele rol. Vraag hier meer informatie aan over dit assessment.

Ervaringen

Kijk hier voor ervaringen van onze deelnemers!