Consultative Selling voor Teams

De methodiek van Consultative Selling aangepast aan de verkoop- en adviesuitdagingen van uw sales en consulting team.

Consultative Selling Team Interventies

De methodiek van Consultative Selling leent zich bijzonder goed om binnen het gehele commerciële team te ontwikkelen. Belangrijk uitgangspunt voor het commerciële team  is het realiseren van co-kwalificatie stappen om samen met de klant de beste waarde opties te kwalificeren. Dit is niet alleen een taak voor de verkoper maar zeker ook voor (pre) (sales) consultants en andere specialisten bij de dienstverlener.

Deze uitgangspunten samen met het team doorleven en trainen is effectief en levert snel resultaten op.

Klantenprofiel

Dienstverleners die een goede propositie hebben en de waarde effectief moeten aantonen. Zij acteren in een complexe verkoopomgeving die zich kenmerkt door een of meer van de volgende 6 elementen:

  • Ondoorzichtige of complexe besluitvormingsdynamiek.
  • Veel onbekende of onbereikbare stakeholders.
  • De klant heeft vaak geen gelijk kennisniveau.
  • Klant heeft de neiging om de voorstellen op prijs te beoordelen.
  • Cost of failure voor de klant is redelijk groot.
  • Het verkoopproces is lang en mogelijk kostbaar.

Drie inhoudelijke thema's

Inspirerende trainingsmodules aangepast aan de verkoopuitdagingen van uw sales en/of consulting team. Deze op maat gemaakte trainingen bieden ook de gelegenheid om stevig te werken aan de teambuilding.

  1. Consultative Selling Structure Online
  2. Consultative Selling Skills Live
  3. Commercial Consulting Curriculum

Voorbereiding

De voorbereiding van de training dient in samenwerking met het commercieel management en mogelijk de interne trainingsafdeling te gebeuren. Het doel is om bestaande methoden in te passen in de Consultative Selling methodiek. Dit resulteert in een tailormade Consultative Selling Manual. Dit is de rode draad bij de ontwikkeling en kan worden gebruikt bij de coaching en borging van de Consultative Selling methode en bij het snel inwerken van new-hires.

Resultaat van de interventie

Getrainde commerciële teams hebben een grondige kennis van de structuur van het verkoopgesprek. Ze zijn in de regie van het besluitvormingsproces. Ze weten waar ze naartoe willen en wat ze willen bereiken op ieder moment van het gesprek. Ze beschouwen niets als vanzelfsprekend en zijn gefocust op commitment, terwijl ze zoveel mogelijk proberen door te dringen tot de behoeften van de klant. Deze zijn inzichtelijk, voordat ze oplossingen aanbieden. Op die manier zijn de teams in staat om de waarde van de propositie volledig helder te maken.

Investering

De investerings-bandbreedte bevindt zich tussen de € 6.000,- en € 7.000,-  voor een op maat gemaakte 2-daagse training voor een team van 6 à 8 personen. Exclusief BTW en accommodatie.

Informeer hier naar de mogelijkheden.

Eigen trainingsaccommodatie op de Drentse heide

Wij organiseren de meerdaagse team-sessies in onze eigen prachtig gelegen accommodatie op de Drentse Heide. Een inspirerende setting waar we ook ruimte kunnen geven aan teambuilding. Wat denkt u van gezamenlijk een heerlijk diner maken, teampizza’s bakken in de houtoven of mooie gesprekken bij het kampvuur.

Kijk hier voor meer informatie over onze trainingsaccommodatie.

Waardevolle training, waarin je leert hoe je zoveel mogelijk waarde toevoegt voor de klant. Biedt op dit gebied nieuwe inzichten.

Christian Zielinski

/

Bedrijfsnaam